Jeg skulle finde på et nyt alternativ til madpakken. Det er sidst på måneden, og jeg havde køleskabet fyldt med gulerødder, derfor tænkte jeg i vegetariske og billige baner. Så jeg lavede "pizzasnegle" med gulerodsfyld i stedet for skinke eller andet kødfyld. Det er vanvittigt billigt at lave fyld med grønsager, fordi det fylder så meget. Denne opskrift indeholder kun 4 gulerødder, og det var nok!
Vegatariske madpakkesnegle - 15 stk
DU SKAL BRUGE
2 dl lillefingervarm vand
25 g gær
1 tsk salt
2 tsk sukker
1/2 dl rapsolie
2 spsk neutral skyr eller yoghurt
150 g fuldkornshvedemel
Hvedemel til det passer
Fyld
3-4 gulerødder (ca 300 g)
1 tsk timian (eller andet krydderi)
Salt og peber
Topping
Revet ost (kan undlades)
Fremgangsmåde - dejen
- Oplæs gæren i vandet og tilsæt alt undtagen hvedemelet
- Rør godt rundt og tilsæt hvedemel lidt af gangen til dejen bliver sammenhængende
- Ælt dejen sammen på et meldrysset bord i ca. 5 minutter. Den skal stadig være klistret
- Derefter sættes dejen til hævningen i ca 1 time
Fremgangsmåde - gulerodsfyld
- Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker
- Sæt en gryde med saltet vand over at koge
- Når vandet koger kommes gulerødderne deri og koges møre
- Hæld vandet fra og blendt gulerødderne til en mos (med evt lidt vand)
- Smag til med timian og salt og peber
Fremgangsmåde - inden bagning
Konklusion
Sneglene blev super bløde og lækre. Det kan jeg vist takke skyr'en for. Det er vigtigt for et godt og blødt brød at komme noget surmælksprodukt i. Og jeg vil helt sikkert anbefalde, at du kommer noget ost ovenpå, da det netop giver dem en "pizzasnegle-smag/fornemmelse".
Og selvfølgelig kan de fryses!
Sneglene blev super bløde og lækre. Det kan jeg vist takke skyr'en for. Det er vigtigt for et godt og blødt brød at komme noget surmælksprodukt i. Og jeg vil helt sikkert anbefalde, at du kommer noget ost ovenpå, da det netop giver dem en "pizzasnegle-smag/fornemmelse".
Og selvfølgelig kan de fryses!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar