torsdag den 28. november 2013

Fuldkornssmåkage uden sukker

"En sundere udgave af en småkage eller en usund grovkiks"

Jeg skal til København her i weekenden, og derfor måtte jeg bage et eller andet til køreturen. Det blev disse små søde men stadig sunde (tildels) kikse/småkage stjerner.  Jeg fik inspiration til dem fra den gode madblogger kunster på køkkenbordet, dog har jeg selv tilføjet et par små ting, men det er jo ingen overraskelse.

Fuldkornssmåkage med hvidchokolade, citron og dadler 


DU SKAL BRUGE

40 g bløde dadler (vægten er uden sten)
60 g blødt saltet smør
110 g rugmel
100 g havregryn
1 tsk citronsaft
1 tsk natron
30 gram hvidchokolade
Citronskal fra en halv øko citron

Pynt (valgfrit) 
Hvidchokolade
Citronskal

Redskaber
1 kagerulle
Kageudstikkere eller et lille glas

Fremgangsmåde

  1. Fjern sten fra dadlerne og skær dem i små stykker

  2. Skær smør ud i tern 

  3. Kom alle ingradienser op i en skål og ælt det sammen med hænderne

  4. Rul dejen til to kugler og kom den ene i køleskabet

  5. Sæt den anden kugle på et stykke bagepapir og tryk den flad 

  6. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul den ud. Det skal være 1/2 cm tyk 

  7. Stik små søde kager ud og læg dem på en bageplade - lad ikke noget dej gå til spilde

  8. Bag småkagerne næstnederst i din ovn på 180 grader i 10-15 minutter (pas på chokoladen ikke brænder). Småkagen skal være gylden og må gerne være lidt blød, når den kommer ud - bare rolig den skal nok sætte sig og blive sprød, når den er blevet kold. 

  9. Den anden dejkugle skal igennem samme rulning og udstikning proces, imens den første omgang småkager er i ovnen  

  10. Efter bagningen kan du evt smelte noget hvidt chokolade (jeg gjorde det i mikroovnen) og pensle bagsiden af småkagen og drysse citronskal ovenpå
Konklusion 
Det er en dejlig lille småkage, som slet ikke afslører, at der ikke er et eneste gram sukker eller hvidt mel i. Faktisk kunne jeg godt finde på at lægge et lille stykke brie ovenpå de småkager, som ikke har fået hvidchokolade på bagsiden. Just a thought.

Småkagepyntning i fuld gang

Ingen kommentarer:

Send en kommentar