mandag den 21. december 2015

Tidlig nytårskage: Chokoladelagkage med hindbær

"Start i god tid og undgå stress" 

Jeg sidder og tænker tilbage på sidste nytår og glædes over den kage, jeg lavede der. Cheese cake med limecreme og browniebund - jamen altså, ikke et øje var tørt. Men i år skal der ske noget andet. Jeg bliver i chokolade hjørnet, men bevæger mig lidt væk fra cheesecake universet. I år skal der noget højde og nogle bær på. Også er det også vigtigt, at den er præsentabel, uden at den er umulig at lave. Derfor smækker jeg to nemme opskrifter sammen og får noget lækkert ud af det. En smagfuld chokolade kage med hindbær frosting. Opskriften får du her.

.... Men inden du går i gang, så husk at sætte en dag af til din kage. Den har nemlig allerbedst af at køle af længe efter bagningen, og derefter kan den godt li at stå i køleskabet natten over.

Og endnu en ting. Jeg har lavet denne kage i en springform på 16 cm. Den er ikke særlig stor sådan en, og faktisk så var den heller ikke særlig dyr. Cook&Baker har lavet en, som jeg fik til 50 bobs. Det er da ikke dårligt. Små kager er bare mere elegante.



Step 1 - Chokoladekagebunde 

DU SKAL BRUGE

3 æg
112 g sukker
85 g hvedemel
17 g kakao
1 lille tsk bagepulver
1 lille klat smør til springformen (som stadig er 16 cm)



Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på alm. ovn (ingen varmluft!) på 200 grader

  2. Start med at piske sukker og æg sammen til en luftig æggemasse (det tager ca 5 min.)

  3. Sigt mel, kakao og bagepulver gennem en fin si 

  4. Kom forsigtigt melblandingen ned i æggemassen og rør det sammen med en dejskraber  

  5. Smør din springform og kom kagedejen derned 

  6. Hvis dejen har mange lufthuller, skal du prikke dem med en gaffel 

  7. Sæt kagen på en bagerist nederst i ovnen og bag den i 30 minutter 

Sådan ser en luftig æggemasse ud

Efter bagningen (du skal lave din hindbær frosting imens kagen køler) 

  1. Når kagen er bagt færdig, tages springformens ring af og kagen vænnes på hovedet på en rist

  2. Lad den køle heeeeelt af - det kan godt tage en time eller to 

  3. Når den er kølet af, skæres kagen over i to lagkagebunde

  4. Mål efter med et målebånd og placer tandstikker rundt i kagen som pejlemærker 

  5. Skær den over med en brødkniv  

  6. Nu er den klar til at blive pyntet med frosting - både imellem lagene og ovenpå 

En kage, der står på hovedet. 

Step 2 - Frosting med hindbær

DU SKAL BRUGE

225 g flormelis
75 g blødt smør
0,3 dl mælk
80 g frosne hindbær
10-15 hindbær til fyld



Fremgangsmåde 

  1. Start med at koge vand og hæld det over alle hindbærene 

  2. Pisk flormelis og smør sammen 

  3. Hæld mælk i og pisk videre 

  4. Mos hindbærerne igennem en fin si og pres saften ned i en dyb skål 

  5. Tilføj en spiseske saft af gangen til cremen og smag til efterhånden (pas på den ikke skiller) 

  6. Hvis du synes, den er for lys, kan du tilføje en dråbe frugtfarve 

  7. Pynt din kage, som du ønsker og kom de ekstra hindbær i det første lag sammen med frosting. Det giver super god smag og friskhed til kagen. 



Step 3 - Pynt din kage 

Ja.. Jeg mener nu, at man skal pynte sin kage, som man vil. Jeg er selv blevet meget glad for de små søde "tutter" lavet med en stjernetyl. Men der findes et utal af tyller og pyntegrej til kager, så det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Du kan også lave en anden frosting eller chokoladeganache, som du kan fylde i din kage - og hvis du er mere til jordbær, så skift hindbær ud med dem. Blåbær eller brombær kan også sagtens bruges. Prøv dig frem 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar