fredag den 11. december 2015

Korteletter i fad

"Oprydning giver nye opskrifter!" 

Jeg er begyndt at rydde lidt op her på bloggen, og derfor kom jeg lige i tanke om den her opskrift, som jeg ikke havde fået udgivet endnu. Den har vist ligget som en kladde på bloggen i omkring et år nu, så det er på høje tid, at retten bliver lavet og sendt afsted til dig. Her får du den:



DU SKAL BRUGE

Kød
Korteletter 
Mel 
Paprika 
Salt 
Peber 

Fyld
1 rød peberfrugt 
2 porrer 
1 løg
3 fed hvidløg  
1 dl soltørrede tomater
250 g champignon
1/2 l madlavningsfløde 
1/4 l kaffefløde
2 spsk tomatpuré 


Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader 

  2. Varm en pande op med fedtstof

  3. Vend korteletterne i en blanding af mel, paprika, salt og peber 

  4. Brun korteletterne på panden (max 5 minutter på hver side)

  5. Imens kødet steger, skyldes grøntsagerne og skæres ud i mundrette stykker 

  6. Tag kødet af panden og læg det i et ildfast fad

  7. Kom grønsagerne på panden (undtagen champignon) og svits det i et par minutter. Tilsæt salt efter smag. 

  8. Svits champignonerne herefter  

  9. Læg grøntsagerne ovenpå kødet 

  10. Bland de to slags fløde med tomatpuré og hæld det over grøntsager og kød 

  11. Sæt fadet i ovnen og giv det 35-45 minutter 

  12. Server din ret med kogte kartofler og salat eller den budgetvenligeudgave med ris 



Konklusion
Korteletter i fad er simpelthen en vinder, når vi snakker studiebudget. Der er til flere dage, også er korteletter ofte billige. Du kan bruge samme opskrift til andre former for kød som f.eks. kylling eller mørbradbøffer. Det er også fordelagtigt at bruge korteletter, der har en eller anden lækker marinade på, så slipper du for at vænne dem i krydderier og mel. Så det er næsten for nemt.