lørdag den 14. september 2013

Mini æbletærte med lakrids og marcipanbrød

"September = æblesæson = æbletærte" 


Dette er min nye og forbedrede version af den traditionelle æbletærte. Det skulle faktisk være en helt almindelig æbletærte, men jeg skulle ud og cykle med den, også havde netto ikke noget ren marcipan, derfor det blev til...:  Mini æbletærter med lakrids og marcipanbrød  DU SKAL BRUGE: 
(10-12 stk)

Mørdej: 
30 g grahamsmel

230 g hvedemel  
70 g flormelis  
100 g smør 
1 æg  Tærtefyld:  
3 æbler  
1 Vaniljestang, vaniljetwister eller vaniljesukker 
2 tsk lakridspulver (eftersmag)  
1 æg til pensling  
4 marcipanbrød (af 25 g) Tilbehør: 
Cremefraiche (eller hvad du nu lige synes)
  


Trin 1 
Grahamsmel, hvedemel og flormelis blandes i en skål. Smør (som ikke er blødt!), skæres i mindre stykker og smulres nede i mel og flormelis. Hæld blandingen ud på et bord og lav en lille fordybning, hvor ægget skal ligge. Saml hurtigt dejen og lav den kugleformet. Dejen pakkes ind i husholdningsfilm og lægges i køleskabet i 30 minutter.  


Trin 2 
Tænd ovnen på 180 grader Trin 3 
Mørdejen tages ud af køleskabet og 3/4 deles op i flere stykker. Dejen trykkes flad med kagerulle eller fingerne, så det passer ned i en silikone muffinform. Dejen presses ind til siderne af formen med en gaffel og skal helst lidt op over kanterne, så den ikke falder ned under bagning. Forbag mørdejen i omkring 5 minutter inden fyldet kommes i.  Trin 4 
Marcipanbrødene lægges i en frysepose og mases. Fordel massen i bunden af tærterne. 
Trin 5 
Skær æblerne i passende størrelser og læg dem oven på marcipanbrødet. Vaniljesukker og lakridspulver fordels oven på æblerne.  


Trin 6 
Den sidste 1/4 af dejen laves til strimler eller noget andet kreativt og lægges ovenpå som et låg.  


Trin 7 
Låget pensles med æg og minitærterne bages ved 180 grader i ca 20 minutter til de er gyldne på toppen. 

Velbekomme! Konklusion
Tærterne blev super gode, men næste gang giver jeg dem en smule mere lakrids, da jeg ikke kunne smage det i min. Min søster mente, at der var for meget på hendes minitærte, men det er jo en smagssag. Jeg er ihvertfald helt tosset med lakrids. 
Tærterne er ikke bestemt til et studievenligt budget, men da man ofte har både mel, æg og smør i sit køleskab, vil resten ikke være helt så dyrt at købe. Lakridspulver kan købes i Tiger-butikker til 10 kr., og hvis man ønsker gourmet udgaven, findes der mange forskellige på marked (som nok også slår Tiger lakridspulveret smagsmæssigt). 
Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar