tirsdag den 21. oktober 2014

Million"bøf" med Soy4you

"Den vegetariske kødsovs" 

Jeg har tidligere vist dig, hvordan du laver en kødsovs med Soy4you gennem min opskrift på Soyabønne lasagne, så denne opskrift er blot en supplering til den. Det er utroligt nemt at lave kødsovs med Soy4you, fordi du netop bare tilsætter sojabønner til sovsen og lader det koge sammen i 3-5 minutter. Grøntsagerne og krydderier kan tilsættes for at give smag, da sojabønnerne ikke smager af det helt store. På den måde kan du selv sætte præg på din "kødsovs". Men som sagt, så er denne udgave meget basis, og hvis du ønsker ekstra grøntsager eller andre krydderier, så kan du jo altid tilsætte dem.



DU SKAL BRUGE

1 stort løg
3 fed hvidløg
70 g koncenteret tomatpuré (ca. 3 spsk)
7 dl grøntsagsbouillon (1 terning + 7 dl vand)
125 g Soy4you
1/2 tsk Paprika
1 tsk Oregano
Salt og peber


Alternativer til ekstra fyld
- Bacontern
- Peberfrugt
- Porrer
- Fint snittet hvidkål
- Majs
- Bønner på dåse
- Frisk chili
- Revet gulerødder
eller hvad du lige kunne få lyst til. Kun fantasien sætter grænser. 



Fremgangsmåde 
  1. Hak løg og hvidløg 

  2. Svits dem i fedtstof i en stor gryde ved høj varme 

  3. Brand tomatpuré af i gryden sammen med løgene for at undgå en bitter smag 

  4. Hæld vand og bouillonterning ned i gryden sammen med krydderierne

  5. Kom Soy4you i og lad det koge sammen i ca 5 minutter

  6. Smag evt til ekstra salt og peber  



Konklusion 
Hurtig og nem madlavning er virkelig essensen i Soy4you. Da jeg lavede denne "kødsovs", fandt jeg ud af, at der skulle en del mere væde i, nu hvor der ikke var hakkede tomater i, som der var i Soyabønne lasagnen. Jeg startede først med 3 dl vand, så 4, så 5 og endte faktisk på 7 dl i alt. Hvis du vil have en endnu mere fugtig sovs, så kom mere vand i. Én bouillon terning er nok, da krydderierne er med til at give smag. Men soyabønnesaucen smagte rigtig godt! Det er slet ikke nødvendigt med en masse grøntsager i "kødsovsen", men hvis du har brug for ekstra fylde eller ekstra kostfibre, så er de altid gode at tilsætte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar