Ideen til disse startede med, at jeg stod og ville lave almindelige grovboller og havde en klase bananer liggende ved siden af min bageskål og tænkte "Hmmm, banan i en bolledej..? Kan man egentlig det?"
Og jo jo, det kan man som sagtens. Dette var en test, derfor er målene i opskriften meget små, men du kan altid lave dobbelt størrelse.
Mini boller med banan og mørk chokolade
DU SKAL BRUGE
10 g gær
2 dl lunken vand
1 tsk honning
2 spsk skyr
1 knsp salt
20 g mørk 85% chokolade (eller en mindre proces, men det er lækkert!)
1 moden banan
2 dl havregryn
2 dl hvedemel
Fremgangsmåde - til 6-7 små stk
- Rør de 10 g gær ud i vandet i en skål sammen med honning, salt og skyr
- Tilføj bananen skåret i mindre stykker og hakket chokolade
- Bland det sammen med en ske
- Tilsæt 2 dl havregryn og 1 dl mel og form det til en fast dej med hænderne (den er meget klistret)
- Kom dejen ud på bordet og smid det sidste mel henover
- Ælt melen grundigt ind i dejen
- Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca 1 time
- Efter den er hævet, formes dejen til 6-7 små boller
- Lad bollerne efterhæve, imens din ovn varmer op til 200 grader
- Pensel bollerne med mælk og drys evt kakaopulver oven på
- Bag bollerne i 10-12 minutter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar