Jeg må indrømme, at dette indlæg ikke er så studievenligt, nu hvor Fuldkorns-Ølandshvedemel (ufatteligt langt ord!) ikke er specielt billigt. Jeg købte min pose på et fødevaremarked oppe i Aalborg til 27 kr. for 1 kg. Sååå det er lidt halv dyrt (i forhold til de almindelige 2 kg hvedemel til 10 kr. i Netto), men tilgengæld kommer der også noget super lækkert brød ud af det. Hvis du ikke lige er i nærheden af et fødevaremarked eller lignende, så ved jeg, at Grupe&Meyer også har det i sit sortiment, som forhandles i Føtex og Kvickly. Derudover læste jeg, at Falslevgård Mølle mel (som jeg brugte) forhandles i Super Brugsen i Nord- og Midtjylland. Men du kan altid bruge bageteknikken til almindeligt mel. Dog vil jeg anbefale, at du bruger mest hvedemel og ikke fuldkornshvedemel, da du max må anvende 1/3 fuldkornshvedemel i en almindelig bolledej.
DU SKAL BRUGE
7 g gær
2,5 dl vand
1 æg
1 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk sukker
3 spsk appelsinsaft (strammer melens gluten op og giver bedre hæveevne)
400-450 g Ølandshvede med fuldkorn (eller uden eller 50/50 af hver)
Sådan skal en rigtig pose mel se ud! - http://www.falslevgaard.dk/molleri |
Fremgangsmåde - 1. dag
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt æg, olie, salt, appelsinsaft og sukker
- Kom melet i lidt af gangen og rør rundt med en grydeske til dejen bliver fast
- Ælt dejen nede i skålen eller på bordet i 10 minutter og tilsæt det resterende mel undervejs
- Dejen skal være ensartet og uden klumper. Den må gerne være lidt klistret
- Kom dejen tilbage i skålen, drys en smule mel over og sæt den i køleskabet med låg på
Fremgangsmåde - 2. dag
- Ta dejen ud af køleskabet
- Form 8 boller af dejen og sæt dem på en bageplade med bagepapir
- Lad dem efterhæve i 1 times tid
- Bag bollerne ved 220 grader i 20-25 minutter
- Tjek om de er færdige ved at banke dem under bunden med en finger. Lyder de hule, er de færdige
- Lad dem køle af på en rist inden servering
Konklusion
Ingen kommentarer:
Send en kommentar